Klassieke homeopathie


Klassieke homeopathie: snel, mild en duurzaam.

Klassieke homeopathie is een natuurlijke therapie die specifiek op jouw zieke dier wordt afgestemd. Een door een dierenarts gestelde diagnose is (in het algemeen) vaak een verzamelnaam voor een aantal klachten terwijl er niet gekeken wordt naar de individuele symptomen. De diagnose blaasontsteking zegt mij bijvoorbeeld niet of jouw dier koorts heeft of juist geen koorts en of er bloed in de urine zit of niet. Naar deze individuele uitingen van een klacht kijk ik als homeopaat juist wel.

De klachten en symptomen die een dier laat zien en met name het “waarom” zijn voor mij belangrijk. Waarom is een dier ziek geworden? Waarom reageert een dier op bepaalde situaties op een voor hem specifieke manier? Krijgt hij deze blaasontsteking altijd in een bepaald seizoen of juist na een stressvolle situatie? Door naar deze samenhang te kijken krijgt de therapie een verdieping en wordt de oorzaak van het ziek zijn aangepakt.

Het doel van mijn aanpak is om de gezondheid van een dier zo optimaal mogelijk te laten zijn met zo min mogelijk kans op een terugval van klachten. Wanneer een paard bijvoorbeeld iedere herfst hoestklachten krijgt, is het niet alleen mijn streven om dat paard van zijn hoest ‘af te helpen’ maar ook om ervoor te zorgen dat de hoest niet weer terugkeert in de herfst erna.

Deze manier van werken is gebaseerd op de werken van Samuel Hahnemann (1755 – 1843), de grondlegger van de klassieke homeopathie.”Klassiek” wil zeggen dat er gewerkt volgens de oorspronkelijke richtlijnen van Hahnemann. Hij zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van een methode die snel, mild en duurzaam is.

Wanneer kies je voor klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie kan toegepast worden bij klachten op zowel lichamelijk als mentaal/emotioneel niveau, in acute situaties maar ook bij klachten die al veel langer bestaan, waaronder chronische aandoeningen.

Het kan goed ingezet worden naast een behandeling door de dierenarts.

De hieronder staande tabel laat voorbeelden zien van klachten – in zowel de acute vorm als de chronische variant – waarbij homeopathie ingezet kan worden. Staat de klacht van jouw dier hier niet tussen, neem gerust contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Mentaal/emotioneel

Fysiek

angst allergie
boosheid/agressie constipatie/diarree
dementie Cushing / Addison’s Disease
depressie diabetes
onrust einschuss (lymfangitis)
onzekerheid epilepsie
spanning huidklachten (jeuk, schimmelinfectie, ringworm, etc)
verdriet kanker (zie ook pagina specialismen)
klachten na vaccinaties
niesziekte, kennelhoest, influenza
ontstekingen (oog-, oor-, blaas-, gewrichts-, enz.)
schildklierproblemen

Filmpje

De Duitse TV-zender BR (Bayerisches Fernsehen) sprak met diverse onderzoekers en (ervarings-) deskundigen over de werking van homeopathie bij zowel mens als dier en maakte daar onderstaand filmpje van (Nederlands ondertiteld).

Ik raad je aan om even te kijken!