Werkwijze


Voor een eerste homeopathisch consult van ± 1,5 uur kom jij bij mij op de praktijk of ik bezoek jouw dier thuis of de stal waar jouw dier staat. Het is afhankelijk van de klacht en het dier (en jouw wens) waar het consult zal plaatsvinden. Bij mij op de praktijk heb ik een goed beeld hoe het dier is in een andere omgeving; dit kan vooral bij honden wenselijk zijn. Aan de andere kant geeft een consult bij jou thuis een goed beeld van hoe jouw dier  zich gedraagt in zijn eigen omgeving, waar het op zijn gemak is en zonder dat dit beeld vertroebeld wordt door bijvoorbeeld stress van de rit in de auto. Met name bij katten is het m.i. wenselijk om een consult in eigen huis plaats te laten vinden. Maar beide opties zijn dus mogelijk.

Tijdens het homeopathische consult bespreken we o.a. de volgende punten:

  • Ziektegeschiedenis; welke klachten heeft jouw dier gehad, welke onderzoeken zijn gedaan en is er medicatie ingezet? Om mij goed op het consult te kunnen voorbereiden stuur ik van tevoren een formulier toe per mail met het verzoek zo veel mogelijk informatie hierover te geven.
  • Andere mogelijke huidige klachten naast de hoofdklacht.
  • Specifieke eigenschappen.
  • Karakter.
  • Biografie; wat heeft jouw dier meegemaakt in zijn leven?
  • Leefomstandigheden; hieronder versta ik naast de feitelijke leefsituatie ook voeding en beweging. Mag jouw dier doen waarvoor hij “gemaakt” is? M.a.w. mag een Labrador lekker zwemmen of heb je dat liever niet?

Het kan zijn dat je niet zo veel informatie hebt over jouw dier omdat hij bijvoorbeeld een herplaatser is; dit is geen probleem, ik ga dan uit van de informatie die we wél hebben.

Het consult werk ik vervolgens uit tot een behandelplan.

Een goed contact tussen jou en mij is belangrijk; jij bent immers uitvoerder van mijn behandelplan en jij neemt waar hoe het met jouw dier gaat. Op basis van die waarnemingen bepaal ik de dosis en frequentie van het ingezette middel. Door deze manier van werken ga je op een andere manier naar jouw dier kijken wat de band tussen jou en hem kan versterken; je leert sneller signalen te herkennen wanneer hij niet goed in zijn vel zit.

Acute situaties

Ik werk zo veel mogelijk op afspraak maar uiteraard maak ik tijd vrij in geval van acute siuaties. Ook in een acute situatie kom ik naar je toe (of jij naar mij) nadat ik telefonisch e.e.a. heb kunnen navragen. Nadat ik jouw dier gezien heb en bijzonderheden verder heb uitgevraagd, kan je direct met de homeopathische behandeling beginnen.

Diervriendelijk

De meeste homeopathische middelen kunnen door middel van ruiken worden “ingenomen”. Dit is een makkelijke en efficiënte manier van toedienen waarmee je jouw dier zo min mogelijk stress bezorgt.

Bij wet geregeld

Bij wet is geregeld dat alleen een dierenarts een dier mag behandelen. Dat betekent dat ik geen diagnose kan en mag stellen. Daar waar ik op deze site spreek over “de behandeling”, bedoel ik de homeopathische behandeling. Deze is gericht op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het dier en is daardoor niet vergelijkbaar met een behandeling zoals deze wordt uitgevoerd door een dierenarts.  

Waar ik hier op deze site spreek over “consult”, bedoel ik het homeopathische consult.

Meer weten?

Wil je meer weten over mijn werkwijze of wil je direct een afspraak maken voor een consult?

C o n t a c t »